به گزارش یزدفردا: مطالعه جدیدی که در نشریه Frontiers in Nutrition منتشر شد، نشان میدهد که نوشیدن قهوه بر تغییرات بافت عضلانی ناشی از افزایش سن تاثیر مثبت دارد. این مطالعه جدید به طور خاص نشان میدهد که نوشیدن قهوه احتمالا از بیماری اسکلتی عضلانی «سارکوپنی» که با افزایش سن، توانمندی جسمی، توده عضلانی و عملکرد ماهیچه را به خطر میاندازد جلوگیری میکند.
لوک کیم، پزشک متخصص سالمندان در کلیولند، به وریولهلت میگوید: «این مطالعه مشاهدهای به ارتباط مثبت مصرف قهوه و شاخص توده عضلانی پی برد.» البته کارشناسان تاکید میکنند که این مطالعه برای همه افراد صدق نمیکند. کیم میگوید میان مصرف قهوه و توده عضلانی بیشتر در افرادی که شاخص توده بدنی (بیامآی) بالاتر دارند ارتباطی پیدا نشد.
محققان برای این مطالعه براساس دادههای بیش از هشت هزار و ۳۰۰ شرکتکننده، که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ جمعآوری شده بود، پیش رفتند. سن شرکت کنندگان حدود ۴۰ سال بود و بیش از نیمی از شرکت کنندگان زن بودند. نویسندگان در این مطالعه با ارزیابی اسکنهای تراکم استخوان، توده عضلانی شرکتکنندگان را بررسی کردند. آنها همچنین از طریق یک پرسشنامه میزان قهوه مصرفی شرکتکنندگان را ارزیابی کردند.
نتایج نشان داد توده عضلانی در افرادی که قهوه کافئیندار یا درکل کافئین بیشتری مصرف میکردند تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر بود. طبق نتایج، میان مصرف قهوه و توده عضلانی اسکلتی افرادی که شاخص توده بدنیشان کمتر از ۳۰ است، ارتباط مثبتی وجود دارد. البته به گفته کارشناسان، این مطالعه دلایل را مشخص نمیکند و تنها به ارتباط مصرف کافئین یا قهوه و توده عضلانی بالاتر میپردازد.
با این حال درمورد تاثیر قهوه بر توده عضلانی بیشتر نظریههایی وجود دارد. به باور محققان، قهوه ترکیبات ضدالتهابی متعدد دارد و بدیهی است که التهاب با کاهش توده عضلانی مرتبط است. بدین ترتیب ممکن است نوشیدن قهوه التهاب بدن را کاهش دهد و درپی آن مسیرهای کاتابولیک (از دست دادن توده کلی بدن) نیز کاهش یابد. قهوه و کافئین ممکن است به حفظ «اتوفاژی» - فرایند «بازیافت» سلولهای پیر- کمک کند، یا سبب تقویت عملکرد سلولهای پیشساز سلولهای ماهیچهای شود.
از آنجاییکه پژوهش جدید بر جوانان متمرکز نبود، آسان نیست که بگوییم قهوه برای سیستم اسکلتی-عضلانیشان مفید است یا نه. همچنین مشخص نیست که آیا انواع دیگر کافئین، غیر از قهوه، نیز بر توده عضلانی تاثیر میگذارد یا نه و اگر فوایدی دارد تا چه حد است.
با این همه در حالی که هنوز درمورد تاثیر قهوه بر توده عضلانی نظر قطعی منتشر نشده است، اما به گفته کارشناسان، اهمیت دادن به ورزش و رژیم غذایی سالم در میانسالی و پیری بسیار مهم است، زیرا به محافظت از سیستم اسکلتی-عضلانی کمک میکند. بدون توده عضلانی سالم، بدن ضعیف میشود و نمیتوان بهراحتی به فعالیتهای روزمره پرداخت. علاوه بر این، توده عضلانی کمتر، بر تعادل تاثیر میگذارد و احتمال افتادن را افزایش دهد. به باور کارشناسان از دست دادن تعادل و بهناگاه افتادن یکی از عوامل مرگومیر در افراد مسن است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 31,اکتبر,2024